perjantai 3. syyskuuta 2010

Sachertorte

Idea Sacherkakun tekemiseen lähti tylsästä saksantunnista, kun innostuin selailemaan saksan kirjaa. Siellä se ohje komeilikin. Saksaksi ja onneksi, myös suomeksi. Tätä on jo pitkään pitänyt kokeilla, mutta nyt vasta sain aikaiseksi.


Tässä vielä ohjeet vaihe vaiheelta;

1. Sulata taloussuklaa ja voi vesihauteessa
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. Lisää jauho-leivinjauheseosta ja suklaaseosta vuorotellen munasokerivaahtoon.
4. Sekoita hellästi ja nopeasti käännellen, kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
6. Kumoa ja leikkaa kakkuun kolme kerrosta
7. Vuoraa alin ja keskimmäinen kerros aprikoosimarmeladilla
8. Nosta kerrokset päällekkäin ja sivele loput marmeladit päälimmäiselle kerrokselle
9. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
10. Lisää huoneenlämpöinen kerma
11. Sekoittele ja anna jäähtyä hiukan
12. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita reunat


Hox!
En kostuttanut kakkua itse ollenkaan, enkä usko että se oikestaan haittaa kovinkaan.
Lisäksi kannattaa muistaa, että tämän kakun tekeminen vaatii aikaa, sillä ensinnäkin pohjan pitää olla uunissa melkein tunti ja sen täytyy antaa jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista!

Kuvia kakun valmistuksesta;
Saksan kirjasta on vihdoinkin jotain hyötyä!!

xx
milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti